Konferansen presenterer Europas beste skolebygg i tre

The Open Academy, Norwich – Sheppard Robson

The Open Academy, Norwich – Sheppard Robson

Trearkitektur og skolebygg er hovedtema på den 2. nasjonale konferansen for fremragende norsk trearkitektur. «Treprisen 2014» blir delt ut under konferansen

NB: Medlemmer av Wildcardordningen og studenter får redusert konferanseavgift. Les mer 

Om årets konferanse
I år setter konferansen et spesielt fokus på trearkitektur og skolebygg, og vil presentere det beste som er bygget i Europa. Vi har invitert den engelske arkitekten Lee Bennett fra Sheppard Robsonson og Markus Thurnher fra Østerrike, som begge skal vise oss fremragende skolebygg i tre. I tillegg er 3 norske toneangivende arkitektkontorer invitert til å presentere 3 norske skolebygg: Longva Arkitekter skal ta oss med til Nord-Østerdal videregående skole – som vant Årets trebyggeri 2013. Asplan Viak Arkitektur viser oss Søreide skole i Bergen og Ola Roald Arkitekter presenterer Ulsmåg skole i Bergen. Alle disse prosjektene viser at norsk trearkitektur er i verdenstoppen, også innen industrialisert byggeri.

Norsk Treteknisk Institutt vil følge opp problemstillinger knyttet til større bygg i tre og setter fokus på byggesystemer i tre for offentlige bygg, med vekt på økonomiske og rasjonelle trekonstruksjonsløsninger for barnehager, skoler og svømmehaller.

Norske arkitekters landsforbund (NAL) tar opp bruk av tre i by og gir oss samtidig en status og resultater så langt fra prosjektet «Tre og by».

Vi har utfordret de to prisbelønte arkitektkontorene  Helen & Hard og Jensen & Skodvin på hvordan innovativ trebruk kan benyttes i «hverdagsarkitekturen» og på hvilken måte det er mulig å bygge fremragende trearkitektur ved hjelp av industrialiserte byggevarer i tre. Begge bedriftene har fått den prestisjetunge norske treprisen, og har skaffet seg mye erfaring fra trebyggerier.

Statsbygg er invitert til konferansen for å snakke om trebruk i egne byggeprosjekter, og hvilke muligheter og utfordringer Staten ser fra sitt utbyggerperspektiv.

Daglig leder Aasmund Bunkholt i Trefokus vil utfordre konferansen på hvilken plass skog- og trenæringens skal ha fremtidig norsk trearkitektur?

Det har blitt en økt bevissthet omkring hvordan arkitektur griper direkte inn i og kan benyttes som et sentralt virkemiddel i utvikling av norsk reiseliv. I den forbindelse har vi invitert hotelleier og gründer Knut Slinning til konferansen for å fortelle oss hvordan han opplever at innovativ trearkitektur for han har vært en viktig drivkraft i utviklingen av en etterhvert svært berømt norsk reiselivsbedrift, Juvet landskapshotell.

Utdanning er sentral for utviklingen av fremtidig fremragende trearkitektur og bruk av tre i bygg. I den forbindelse har vi invitert NTNU og Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) for å gi oss innblikk i skolen som bygg og læringsarena og forskning og utvikling på nye muligheter for urban trearkitektur.

Under konferansen vil også konferansens hovedpartnere Moelven, Alvdal Skurlag og partner Profftre delta.

Utdeling av Treprisen 2014
Treprisen blir delt ut under konferansen. Treprisen er en arkitekturpris som deles ut for fremragende arkitektur med bruk av tre som materiale. Prisen ble opprettet i 1961 og deles ut av TreFokus, tidligere Treopplysningsrådet.  Treprisen er en norsk arkitekturpris som deles ut for fremragende arkitektur med bruk av tre som materiale. Prisen ble opprettet i 1961 og deles ut av TreFokus, tidligere Treopplysningsrådet. Tildeling skjer på innstilling fra bedømmelseskomiteen bestående av fem medlemmer, hvorav tre av disse er fra TreFokus, mens de resterende to kommer fra Norske arkitekters landsforbund (NAL).

Programmet 2014 
Les hele programmet
Last ned invitasjon og programmet til konferansen i PDF-format
Les mer om foredragsholderne på konferansen
Se bilder av noen av prosjektene som presenteres

Tidspunkt og sted
11. juni 2014
Arkitektenes hus, Oslo

Påmelding
Klikk og fyll inn påmeldingsskjema